Çekim Yasası

Her şeyin düzeleceğine olan inancını yitirince sabretmeyi de bırakıyorsun. İşte o zaman ne olacaksa olsun, deyip bütün sorumluluğu kadere atıyorsun. Benim istediğim gibi olmuyorsa kaderin bildiği gibi olsun diyorsun..
Evet dostum, belki düşündüğün gibi de olabilir ama ne demişler: Kader gayrete aşıktır!

Belki de hayatta karşılaştığımız zorluklara karşı sadece sabretmek yetmiyordur. Bir şeylerin gerçekleşmesi için biraz da çaba sarf etmek gerekmez mi sence?..

Mesela bir sınava hazırlanmadan sadece sınav gününü bekleyip sınava girmek iyi bir puan almana yeterli gelmeyeceği gibi hayat sınavını da emeksiz çabasız kazanmak olmayacaktır, değil mi?..

Çekim yasasını kullanmak diye bir şey duymuş muydun? Çekim yasası, bir kişi bir şeyi gerçekten isterse o şeyin elbet bir gün gerçekleşeceğine inanması demektir. Belki hayal ederek çekebilirsin hayalini kendine..

Önünde uzun bir yol var, öncelikle bu yolun sonunda sen ne elde edeceğine karar vermelisin! Evet, bu çok önemli çünkü hedefin yoksa sen de yoksun demektir. Hedefini belirle, sonra elinden gelen çabayı göstermeli ufak da olsa bir savaş vermelisin. Hiçbir şey yapamıyor olsan bile hayal etmelisin.

Evet! Hayal gücünü kullan, asla vazgeçme.. Hiçbir şey yapamasan bile hayal et, hayal etmek sana isteklerini ve düşüncelerini canlı tutmayı öğretecektir.

Laf aramızda çekim yasası olayını çok geç fark etti bu nesil, bizim zaten bir çekim yasamız vardı. Nasıl mı diyorsun?

Gel anlatayım, biz başımız sıkışınca dara düşünce ne yapıyoruz? Dua ediyoruz değil mi, gerçekleşmesini istediğimiz bir şey için canı gönülden dua ettiğimizde, Rabbimiz`den istediğimizde elbet bir gün duamız kabul olacaktır.

Önemli olan hakkımızda hayırlı olanın verilmesidir. Ne diyor Allah bize Kur’an-ı Kerim’de “Dua edin icabet edeyim.”
Bu güzel davete neden biz de icabet etmiyoruz değil mi? Bir düşün istersen..

Zehra AYDIN
Latest posts by Zehra AYDIN (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Zehra AYDIN

Merhabalar, Ben Zehra Aydın. 31 yaşındayım. Sosyal Hizmetler Danışmanlık mezunuyum. Edebiyata olan ilgisi bambaşka boyutlarda olan bir öğrenci ve içinde yazmak hep hasret kalmış bir çocuğun büyümüş haliyim... Yazmak hayaliyle yaşamış ve yaşayan bir birey olarak hayatıma devam ediyorum. TB Blog'ta yazmak ise benim için bu hayali gerçekleştirme yolunda kaçınılmaz bir fırsattı. Umarım burda başlayan yolculuğumuz uzun yıllar daha güzel işlerde ve daha güzel yerlerde devam eder. Saygılarımla...

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir