Zaman Her Şeyin İlacı Mıdır?

Selamlar TB Blog okurları!

Uzun bir aradan sonra yeni yazımla karşınızdayıım:)

Kalemim beyaz sayfaları, beyaz sayfalar da kalemimi özlemiş diye duydum. Ve aldım kalemimi kavuşturdum sevdalıları:)

Neyse çok uzatmayıp başlıyorum o halde.

Keyifli okumalar dileriim:)

 

 

 

 

Yaşadığımız olumlu ve olumsuz olaylar bizi biz yapan tecrübelerimiz olur aslında. Fakat biz olumsuz olayları görmezden gelip olumlunun peşinden koşarız. Yine de bazı yaralar alırız kalbimize kapatamadığımız.

Bunun sonucunda da şu klasik yorum eklenir:“Zamanla geçer.”

 

Sahi zamanla geçer mi? Zaman her şeyin ilacı mıdır?

 

Bazı yorumcular: “Zaman değil sevgidir her şeyin ilacı. Zaman sadece alıştırır.” diye yorumlarlar.

 

Evet, haklılar. Her kiliti kapının anahtarı her hastalığın tedavisidir sevgi.

 

 

Zaman sadece alıştırır.” cümlesi de kimine göre doğru ama bana göre yanlış bir cümle.

 

Evet; zaman alıştırır ama bazen kendini Karadeniz’in hırçın dalgalarında bulursun ve kaptırırsın o masmavi sulara. Kaçmak istersin ama bir bakmışsın ki çoktan alışmışsın hırçın ama o muhteşem denize. Karadeniz’den çıkamayınca da hırs oluşur, hırs da zamanla kine dönüşür. Oysa denizin kıymetini bilseydin, severek yüzmeye çalışsaydın böyle olmazdı belki de. Karadeniz de seni sever, senin ona olan bağlılığını görür ve bir bakmışsın hırçın dediğin Karadeniz bile uysallaşmış, sakinleşmiş.

 

Sözümün özünü şuraya bağlayacağım: Bence içimizi sevgiyle doldurduğumuz sürece güzeldir bir şeye alışmak, kendimizi kaptırmak. :))

 

Bazı yorumcular da John Steinbeck’in şu cümleleriyle yorumluyor:

“Zaman her şeyin ilacıdır, bu da geçer. İnsanlar unutacaktır.”

 

Sorumuz neydi?

 

“Zaman her şeyin ilacı mıdır?”

 

İlacıdır sevgili dostlarım:)

 

Yeter ki o kalbimiz sevgiyle çiçeklensin; bu da gelir, bu da geçer. :))

Yaren BIÇAK
Latest posts by Yaren BIÇAK (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 12 Ortalama: 5]

Yazar

  • Yaren BIÇAK

    Merhabalar:) Ben Yaren. Yaren BIÇAK. Giresun doğumlu ve kalemine aşık bir yazarım. 🙂 TB Blog'ta Baş Editörlük yapmaktayım. Bu muhteşem ötesi, “Keşke daha önce tanısaydım.” dediğim, gözbebeğimiz olan TB Blog yolculuğuna 17 Ocak 2023'te kaleme aldığım ilk yazım olan “Mutluluğun Sırrı Nedir?” ile başladım ve 'mutluluğun sırrı'nı TB Blog'ta buldum:) Bu heyecanlı yolculuğa adeta “ruhumun ikizi” olan sevgili koordinatörümüz Sude Naz GÜRSOY sayesinde girdim. Ve kendimi daha da geliştirerek baş editör olarak yoluma devam ediyorum. Samimiyetiyle, heyacanıyla, özverisiyle TB Blog ailesinin bir üyesiyim. İyi ki TB Blog! ❤️ Sözlerimi Neşet Ertaş'ın şu sözüyle bitirmek istiyorum; “Aşkınan koşan yorulmaz.” ❤️

Yaren BIÇAK

Merhabalar:) Ben Yaren. Yaren BIÇAK. Giresun doğumlu ve kalemine aşık bir yazarım. :) TB Blog'ta Baş Editörlük yapmaktayım. Bu muhteşem ötesi, “Keşke daha önce tanısaydım.” dediğim, gözbebeğimiz olan TB Blog yolculuğuna 17 Ocak 2023'te kaleme aldığım ilk yazım olan “Mutluluğun Sırrı Nedir?” ile başladım ve 'mutluluğun sırrı'nı TB Blog'ta buldum:) Bu heyecanlı yolculuğa adeta “ruhumun ikizi” olan sevgili koordinatörümüz Sude Naz GÜRSOY sayesinde girdim. Ve kendimi daha da geliştirerek baş editör olarak yoluma devam ediyorum. Samimiyetiyle, heyacanıyla, özverisiyle TB Blog ailesinin bir üyesiyim. İyi ki TB Blog! ❤️ Sözlerimi Neşet Ertaş'ın şu sözüyle bitirmek istiyorum; “Aşkınan koşan yorulmaz.” ❤️

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir