Kendine Yetebilmek

Kendi kendine yetebilmeli insan…
Ben yıllarca birtakım yetersizlik hisleriyle yaşadığımı yeni yeni fark edebiliyorum ve şimdi bunun üzerine gitmeye çalışıyorum. Aslında yeterliyim. En doğrusunu bildiğim şekilde yaşıyorum, kendimi geliştirmek için elimden geleni yapıyorum. Kimseye zararım olmaması bir yana dursun, faydalı olabilmek adına da kendimi yapabildiğimin en iyisine zorluyorum. Ama arka planda “Hayır eksiksin!” ya da “Başaramıyorsun!” diyen bir ses hep vardı. Eğer bunun farkına varabiliyorsam duruyorum, durmayı bilmek de bir yetenekmiş mesela bunu öğrendim. Fark edemediğim zamanlar zaten oradan oraya savrulup kendimi yıpratmaktan başka bir şey yapmıyorum. O yüzden kendi kendine yetebilmeyi öğrenmesi gerekiyor insanın. Nerede duracağını kendisi belirlemesi gerekiyor. Bunun içinde yalnız kalıp yaşadığı durumları gözden geçirmesi ve kendisini dinlemesi gerekiyor.

Yalnızlık genellikle kötü bir şeymiş gibi yansıtılsa da aslında yalnız kalmak da bir tercih olabilir. Ve bir insan yalnız kalmayı istiyorsa veya yalnızlığa ihtiyaç duyuyorsa “ezik” veya “acınası” bir durumda değildir. Aksine kendisine yeten insanlar yalnızlıkla da barışık olurlar. Bu kişiler kendileriyle barışık olma konusunda da daha iyilerdir. İnsanlar sosyal canlılar olsa da her an, her durumda insanlarla iletişim halinde olmak istemeyebilirler ve bu dünyanın en normal şeyidir. Başka insanların sevgisi ya da onayı olmadan da bir şeyler yapılabiliyor bu hayatta. Yalnızlığı seven kişiler kendilerine yetmek konusunda da sıkıntı çekmezler. Siz de kendinizle zaman geçirmeyi öğrenerek yalnızlıkla barışık olmayı başarabilirsiniz. Başkalarından bir şey beklediğiniz hayat hep yarım bir hayattır. Çiçek mi seviyorsunuz, gidin kendinize çiçek alın ya da gidin kendinize yemek/kahve ısmarlayın. Başkalarından beklemeyin bir şeyleri, kendiniz kendinize yetebilin.

Velhasıl diyorum ki alın çayınızı kahvenizi çıkın parka oturun, kendinizi dinleyin ya da şarkı dinleyin ama tek başınıza oturun. Biraz olsun dünyanın telaşından uzaklaşın, doğayı seyredin.. Emin olun daha iyi hissedeceksiniz. Kendinize yetmeyi öğrendiğinizde hayata çok daha farklı bir bakış açısıyla bakacağınıza emin olabilirsiniz.

Rabia YELKAYA
Latest posts by Rabia YELKAYA (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 4 Ortalama: 5]

Yazar

  • Rabia YELKAYA

    Merhabalar, ben Rabia Yelkaya. 17 Yaşındayım. Hatay'da doğdum. Hobilerimle ilgilenmeyi ve gönüllü faaliyetlere katılmayı seviyorum. Kendimi bildiğimden beri bir şeyler yazmayı seviyordum. Daha önce yazılarımı hiç kimseyle paylaşmamıştım ama artık siz sevgili TB Blog okuyucularımızla ve ekibimizle paylaşıyorum. Umarım yazılarımda sizleri tamamlayacak kısımlar bulabilirsiniz 🙂

Rabia YELKAYA

Merhabalar, ben Rabia Yelkaya. 17 Yaşındayım. Hatay'da doğdum. Hobilerimle ilgilenmeyi ve gönüllü faaliyetlere katılmayı seviyorum. Kendimi bildiğimden beri bir şeyler yazmayı seviyordum. Daha önce yazılarımı hiç kimseyle paylaşmamıştım ama artık siz sevgili TB Blog okuyucularımızla ve ekibimizle paylaşıyorum. Umarım yazılarımda sizleri tamamlayacak kısımlar bulabilirsiniz :)

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir