Hakikat

Şöyle bir cümleyle karşılaşmıştım geçenlerde:

“Ve bazen bir kere değil, bin kere yıkılmamız gerekiyor anlamak için.”

Çok doğru bir cümle değil mi? Bazen bazı olayları gerçekle yüzleştirmek istemeyiz. Kalbimizi dinleyip yalnız duymak istediğimizi duyarız. Diğer tüm durumlara üç maymun misali kör, sağır, dilsiz olup kendimizi kalbimizle baş başa bırakır ve gerçeği görmezden geliriz.

Bunu gören hayat, sillesiyle beklenmedik bir zamanda bizi karşılar ve asıl olanı görmemiz için bizi uyarır. Ama anlamayız, belki de anlamak istemeyiz.

 

Bir yıkım yeriz, sendeleriz fakat yola devam etmeye çalışırız ağır yara almış bir gazi gibi. “Pes etmek yakışmaz bana!” haykırışlarıyla çıkmaya çalışırız o yokuşu.

Sonra bir vurgun daha yeriz gözümüzü açmaya çalışan hayattan. Bu sefer kalbimizle birlikte mantığımızı da dinlemeye başlarız. Bir şeyleri kavrayacak gibi oluruz yavaş yavaş. Ama insanoğlu bu, inatçıdır. Yine hayata karşı gelip o virajlı yola devam ederiz. Yolun sonuna varmadan durmayız.

 

Ve son bir koz kullanır artık hayat; her şeyi farkına varalım, o dikenli yolu bir kez daha yürümeyelim, aynı derede bir kez daha yıkanmayalım diye.
Bir kere değil bin kere yıkar bizi, anlamamız için.

 

Peki o dikenli yolun sonunda ne mi oldu? Bizi karanlıktan aydınlığa çıkaran kalbimiz değil, mantığımız oldu. Mantık kalbi yendi, hayat hedefine ulaştı ve bize görmemiz gereken o hakikati gösterdi.

Tebrikler, oyun bitti.

Yaren BIÇAK
Latest posts by Yaren BIÇAK (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 8 Ortalama: 4.5]

Yazar

  • Yaren BIÇAK

    Merhabalar:) Ben Yaren. Yaren BIÇAK. Giresun doğumlu ve kalemine aşık bir yazarım. 🙂 TB Blog'ta Baş Editörlük yapmaktayım. Bu muhteşem ötesi, “Keşke daha önce tanısaydım.” dediğim, gözbebeğimiz olan TB Blog yolculuğuna 17 Ocak 2023'te kaleme aldığım ilk yazım olan “Mutluluğun Sırrı Nedir?” ile başladım ve 'mutluluğun sırrı'nı TB Blog'ta buldum:) Bu heyecanlı yolculuğa adeta “ruhumun ikizi” olan sevgili koordinatörümüz Sude Naz GÜRSOY sayesinde girdim. Ve kendimi daha da geliştirerek baş editör olarak yoluma devam ediyorum. Samimiyetiyle, heyacanıyla, özverisiyle TB Blog ailesinin bir üyesiyim. İyi ki TB Blog! ❤️ Sözlerimi Neşet Ertaş'ın şu sözüyle bitirmek istiyorum; “Aşkınan koşan yorulmaz.” ❤️

Yaren BIÇAK

Merhabalar:) Ben Yaren. Yaren BIÇAK. Giresun doğumlu ve kalemine aşık bir yazarım. :) TB Blog'ta Baş Editörlük yapmaktayım. Bu muhteşem ötesi, “Keşke daha önce tanısaydım.” dediğim, gözbebeğimiz olan TB Blog yolculuğuna 17 Ocak 2023'te kaleme aldığım ilk yazım olan “Mutluluğun Sırrı Nedir?” ile başladım ve 'mutluluğun sırrı'nı TB Blog'ta buldum:) Bu heyecanlı yolculuğa adeta “ruhumun ikizi” olan sevgili koordinatörümüz Sude Naz GÜRSOY sayesinde girdim. Ve kendimi daha da geliştirerek baş editör olarak yoluma devam ediyorum. Samimiyetiyle, heyacanıyla, özverisiyle TB Blog ailesinin bir üyesiyim. İyi ki TB Blog! ❤️ Sözlerimi Neşet Ertaş'ın şu sözüyle bitirmek istiyorum; “Aşkınan koşan yorulmaz.” ❤️

You may also like...

2 Responses

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir