Namütenahi Hayaller Defteri 

 

Yeni umutlar yolculuğuna başlayan bir defterin ilk sayfası. Kalemi tutanın heyecanından habersiz. Öyle sessiz, öyle berrak. Gelecek her şeye kapısını açmış bekliyor. İyi ya da kötü. Sorgulamadan içeriye almaya hazır, kalemi bekliyor. Diğer bir yandan da yazarını izliyor. Yazarın yüzündeki duygu değişimi art arda dizili. Defter, iç geçiriyor fark etmeden:

“Demek ben de hüzünle başlayacağım bu yolculuğa..”

diye düşünüyor. Umudunun yerini ufak bir kırgınlık alıyor. Oysa her şeyden habersiz..

Yazar, etrafına bakınıyor yavaşça. Daha önceden biriktirmiş olduğu kurutulmuş çiçeklerini alıp geliyor defterin yanına. Bir de bir kutu yara bandı..

Defter daha da meraklanıyor: “Ne diye yara bandı alıyor ki? Bir yerine zarar vermiş de değil.” Tedirginleşiyor git gide.

Yazar, sanki onu duyuyormuş gibi defteri eline alıyor. Açık olan sayfasının üzerinde elini gezdirdikten sonra kurumuş çiçeklerinden bir tanesini seçip yara bandı ile sayfanın alt köşesine sabitliyor. Defter yavaşça masada eski yerini alıyor. Usulca ona eğilip: “Merak etme. Bu defterde kötülüklere yer yok.” diyor yazar ve ardından kalemi eline alıp yazmaya başlıyor:

Baharda açılan çiçeklerin kokusu kadar taze ve o kokunun verdiği huzur kadar masum hayaller ile kaplı bir defter olacaksın. ”

“Namütenahi Hayaller Defteri” uçsuz ve bucaksız bir dünyaya açacağım ilk kapı…

Nadiye Durukan
Latest posts by Nadiye Durukan (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 8 Ortalama: 4.5]

Yazar

  • Nadiye Durukan

    Merhaba, ben Nadiye Durukan. 22 yaşındayım ve Giresun'da yaşıyorum. Hafız ve Kur'an kursu öğreticisiyim aynı zamanda açıköğretim bünyesinde İlahiyat bölümünü okuyorum. Yazmaya 14 yaşımda başladım. O zamanlar benim için ufak olan bir hayal TB Blog ile gerçeğe dönüştü. Yaklaşık 1 senedir TB Blog'ta yazıyorum. Şimdi ise hem yazar hem de editörüm. Yazmayı, okumayı ve keşfetmeyi seviyorum. 🙂

Nadiye Durukan

Merhaba, ben Nadiye Durukan. 22 yaşındayım ve Giresun'da yaşıyorum. Hafız ve Kur'an kursu öğreticisiyim aynı zamanda açıköğretim bünyesinde İlahiyat bölümünü okuyorum. Yazmaya 14 yaşımda başladım. O zamanlar benim için ufak olan bir hayal TB Blog ile gerçeğe dönüştü. Yaklaşık 1 senedir TB Blog'ta yazıyorum. Şimdi ise hem yazar hem de editörüm. Yazmayı, okumayı ve keşfetmeyi seviyorum. :)

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir