Yüzleşme

Çocukluğumda başlamıştı hayat sillesini vurmaya. Sinsice öğretiyordu gerçekleri. Her geçen gün hayatın acımasız yanıyla yüzleşiyordum. İnsanların iyisini, kötüsünü tek tek görmem için oyunlar kuruyordu. Peki olgunluğa ermek için miydi tüm bu olanlar?Yoksa erkenden kendi yoluma yön vermem mi gerekiyordu? Ya da her şeyi gerçekleriyle kabul etmem gerektiğinin farkına varmam için miydi?

 

Ben gri olmayı tercih ederken, hayat “Ya siyahsın ya da beyaz.” dercesine sınava tabii tutuyordu. Yin Yang sembolü gibi iyilikle kötülük birbirini tamamlarken, ikisi de farklı anlamlara sahipti. Biri karanlık, diğeri aydınlık.. Bu kadar keskin bir benliği olmayan bana zordu…

Zor olanı başarabilir miydim? Ya da zor gibi görüneni başarıyor muydum? Aklımda onlarca soruyla nasıl başa çıkacaktım? Bilmiyorum. Ve bilmediklerim daha da bilinmeze dönüyor, kalbim de korkmaya başlıyordu.

 

“Ben satrançtaki piyon misali her an yenilebilirdim.”

İlayda SAĞIR
Latest posts by İlayda SAĞIR (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 4 Ortalama: 4]

Yazar

  • İlayda SAĞIR

    Merhabalar, Ben İlayda Sağır. 10 Haziran 2002 İstanbul doğumluyum. Ankara Üniversitesi Coğrafya bölümü öğrencisiyim. Eğitimimi devam ettirirken bir taraftanda kişisel gelişim ve gönüllülük esaslı sosyal uğraşlarla ilgileniyor, aynı zamanda da kurucusu olduğum Eğitimde Umut Ol projesini yürütüyorum. Ortaokul dönemimden bu yana kendimce yazdığım yazılarımı Türkiye’nin bloğu olan TB Blog sayesinde yayınlayabileceğimi öğrendim. Ardından kayıt oluşturdum ve şimdide TB Blog yazarı, TB Blog İstanbul/Üsküdar temsilcisi, TB blog editörlüğü ve sosyal medya yöneticisi olarak devam etmekteyim. TB Blog ailesinde olup yazılarımda kendimi geliştiriyor olmak, kalemimi güçlendirmek beni her geçen gün daha da heyecanlandırıyor. Heyecanımızın günden güne artıp, aramıza katılım sağlayacak TB Blog yazarı arkadaşlarımızın çoğalmasını temenni ediyor ve şimdiden aramıza “Hoş geldiniz!” diyorum. 🙂 Joyce A. MYERS’ın şu sözünü not etmenizi isterim; “Bir kalem ve bir düş sizi her yere götürebilir.”

İlayda SAĞIR

Merhabalar, Ben İlayda Sağır. 10 Haziran 2002 İstanbul doğumluyum. Ankara Üniversitesi Coğrafya bölümü öğrencisiyim. Eğitimimi devam ettirirken bir taraftanda kişisel gelişim ve gönüllülük esaslı sosyal uğraşlarla ilgileniyor, aynı zamanda da kurucusu olduğum Eğitimde Umut Ol projesini yürütüyorum. Ortaokul dönemimden bu yana kendimce yazdığım yazılarımı Türkiye’nin bloğu olan TB Blog sayesinde yayınlayabileceğimi öğrendim. Ardından kayıt oluşturdum ve şimdide TB Blog yazarı, TB Blog İstanbul/Üsküdar temsilcisi, TB blog editörlüğü ve sosyal medya yöneticisi olarak devam etmekteyim. TB Blog ailesinde olup yazılarımda kendimi geliştiriyor olmak, kalemimi güçlendirmek beni her geçen gün daha da heyecanlandırıyor. Heyecanımızın günden güne artıp, aramıza katılım sağlayacak TB Blog yazarı arkadaşlarımızın çoğalmasını temenni ediyor ve şimdiden aramıza “Hoş geldiniz!” diyorum. :) Joyce A. MYERS’ın şu sözünü not etmenizi isterim; “Bir kalem ve bir düş sizi her yere götürebilir.”

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir