Yeni yol arkadaşım, e-bike

Selamlar, aylar önce Türkiye’nin blogu diye nitelendirerek kurduğumuz TB Blog sayfamızda bu sefer farklı bir yazı denemesi ile huzurlarınızdayım. Medya ekibimizin yeni projesi olan “Tecrübeyle Sabit” köşesine bir tecrübe de ben eklemek istedim.

Uzun zamandır elektrikli bisiklet kullanıcısı olan biri olarak yeni spor aracım RKS DC-15 marka elektrikli bisikletten bahsedeceğim. Herkesin tatilde, bizim fındık hasadında olduğumuz Ağustos ayı süresince araştırdığım, üzerine yüzlerce yorum okuduğum, onlarca video izlediğimiz e bike’lar hakkında sonunda e-bike sahibi olmuş ve ilk 50 km’sini tamamlamış bir kullanıcı olarak deneyimlerimi aktarmak istedim.

E-bike’ların yaklaşık 25 kg ağırlığı ile katlanabilir ve arabanın bagajında kolayca taşınır olması çok büyük bir avantaj. Özellikle sabahları işe giderken terlememek ama akşam iş çıkışı yürüyüş yapmak isteyen biri olarak çok işlevsel diyebilirim. Sabahları işe giderken pedal desteği ile kısa zamanda iş yerime gidebilirken, akşam iş çıkışı biraz yürüyüş, biraz elektriksiz olarak kullanım sağlıyorum, gerekli kalori ve ısınmadan sonra yorulduğumu hissettiğim de ise elektrik desteği ile dilediğim gibi yol alabiliyorum.

50 km e-bike kullanmış bir olarak dizüstü bilgisayar şarj adaptörü gibi adaptörü olan şarj aleti ile henüz iki 2 kere şarj ettim ve toplamda 25 km hıza ulaştım. Dinamik ve yeni nesil görüntüsü ile yürüyüş, bisiklet ve hızlı ulaşım üçlüsünü seven birisi için güzel bir araç.

İster tamamen elektrikli (pedal çevirmeden) git, ister pedal çevirerek elektrik desteği ile ilerle, istersen yürüyüş moduna al, sen yürü, o yanında senin desteğin olmadan gelsin. Hatta hafta sonu yolda bisiklet sürerken arabası ile gelen arkadaşın seni çağırdığında “bisikletimi nereye koyacağım” diye düşünmeden hemen katla ve arabasının bagajına koy ve eşlik et.

Velhasıl kelam, bizim bölgemiz için gayet güzel bir oyuncak diyebilirim. İnternetten kampanyalı alışveriş sitelerinden 4 bin lira bandında ki fiyatlarla kolaylıkla ulaşılabilir.  ?

Tecrübeyle sabit ?

Ubeydullah Göktekin
Latest posts by Ubeydullah Göktekin (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 5 Ortalama: 5]

Yazar

Ubeydullah GÖKTEKİN

Ubeydullah GÖKTEKİN (Hep düşünür, bazen yazar..) TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir