Pişmanlık

İnsanlar yanlışlıkla veya sonunu bile bile hata yaparlar. Hataların bana göre büyüğü küçüğü olmaz. Ne de olsa hata hatadır. Zarar veriyor mu? Veriyor. Hem de öyle bir zarar verir ki bazı hatalar, insan neye uğradığını şaşırır.

Pişmanlıklar da bunun devamıdır. Tabi bazı kişiler de…

 

İnsan hata yaptığı şeyden pişman olmamalı, ne olursa olsun. Neden mi? Çünkü kişi pişman olup hata yaptığını kabullenirse ikinci veya daha birçok kez o hatayı yapmaya meyilli olur.

 

Benim şu âna kadar pişman olduğum hiçbir şey yok. Beni ben yapan tüm doğrularım ve yanlışlarımken neden kendimden vazgeçeyim ki? Eğer ben kendimden vazgeçersem asıl pişmanlığım bu olurdu.

 

Evet, hatalarımızdan ders çıkarmalıyız fakat pişmanlık çok ayrı boyutta. Sizi içten içe kemirir, farkında olmadan tükenirsiniz.

Eğer pişmanlık duymadığınız için insanlar size vicdansız, kalpsiz veya daha birçok şey diyorsa bırakın desinler. Çünkü onlar, sizin pişman olduğunuz zaman çekeceğiniz acıyı bilmiyorlar.

Elifnur Getmez
Latest posts by Elifnur Getmez (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

Yazar

  • Elifnur Getmez

    Ben Elifnur Getmez. 5 Ekim 2007, Giresun doğumluyum. Bulancak Lokman Hekim MTAL Hemşirelik bölümünde lise 3 öğrencisiyim. Kalbimin kırıkları dolup taştığı zaman dilime vuramadığım kelimelerim, kalemimin ucundan çıktığı günden beri yazıyorum. Hani bazı insanlar vardır ya... Bazen duygularını söyleyerek ifade edemez ama bir anda yazmaya başladığında sayfalar yetmez, işte ben de o insanlardan biriyim. Bundan sonra burada beraberiz. Sevgilerimle 🙂

Elifnur Getmez

Ben Elifnur Getmez. 5 Ekim 2007, Giresun doğumluyum. Bulancak Lokman Hekim MTAL Hemşirelik bölümünde lise 3 öğrencisiyim. Kalbimin kırıkları dolup taştığı zaman dilime vuramadığım kelimelerim, kalemimin ucundan çıktığı günden beri yazıyorum. Hani bazı insanlar vardır ya... Bazen duygularını söyleyerek ifade edemez ama bir anda yazmaya başladığında sayfalar yetmez, işte ben de o insanlardan biriyim. Bundan sonra burada beraberiz. Sevgilerimle :)

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir