Yeni Telefon Alacaklara Duyurulur!

Selaam Sevgili TB Blog Ailem!

Hani böyle can alıcı noktalarımız vardır ya, bu olmazsa olmaz dediklerimiz, ben kullandım aşırı memnun kaldım, e hadi sende değerlendir bakalım falan dediğiniz şeyler silsilesi… Tecrübeyle Sabit Yazıma Hoş geldiniizz! 🙂

Ben bu akşam sizlere vazgeçilmezim olan bir cihazdan bahsedeceğim, çok değil yedi harfli 🙂 Telefonum tabii, kısa bir süre öncesine kadar Iphone kullanıcısıydım, hatta Iphone konusunda çok titizdim, olmazsa olmazımdı kendileri. Laf aramızda şöyle minicik bir marka takıntım olabilir… Aynı zamanda TÜGVA Bulancak Medya ve İletişim Ofisi Sorumlusuyum yani bu cihazla her an beraber yaşıyoruz. Velhasıl kelam, telefon değiştirecek, Iphone X alacaktım bundan tam 1 ay öncesine dek bu yönde düşünüyordum. Ancak doğru yönlendirmeler sonucu mu diyelim, gerçeklerin farkına varmak mı diyelim, artık siz hangisini kullanırsanız, Iphone’dan vazgeçerek, Android’e dönüş yaptım. Iphone hala beğenirim, çok kaliteli bir telefon ama sadece kaliteli yani bir işlevi yok, telefon seçimi konusunda ”Bana Alo desin, sosyal medyaya girsin”cilerdenseniz Iphone tam size göre bir cihaz ama benim gibi basınla ilgileniyor, edit yapmanız gerekiyor, Android uygulamaların tam sürümlerini sonuna kadar kullanacaksanız kesinlikle tavsiyem Oppo Reno 5 Lite.

Tam olarak şu şekil bir görünüme sahip, hatta görenleri telefonunuza ”Vayy” dedirtecek bir telefon. Yapay zekası, 4 kamerası, aynı anda hem arka hem ön kamera destekli, gece moduyla en karanlık ortamı bile aydınlatan bir kameraya sahip. Ben bir kız olarak fortoğrafta gördüğünüz rengini aldım, rengi de, duruşu da gayet güzel. Iphone kullanırken prize bağımlı yaşıyordum biraz 🙂 Günde 2 kez şarj etmem gerekiyordu ne yazık ki pil ömrü çok düşük oluyor Iphone’larda. Ancak Oppo’da bugüne dek hiç şarjım bitti sıkıntısı çekmedim, 5 dakika şarjla size 3 saat video izleme şansı sunuyor. Telefon elimden düşmüyor diyorsanız, şiddetle tavsiye ederim. Ultra geniş ekranıyla dizi, filmlerinizi rahatlıkla izleyebilirsiniz. AMOLED ekran oluşuyla, ekran kalitesi kendini ortaya koyuyor. Son zamanların trend seçimlerinden de bahsedelim, 8 GB RAM ve 128 GB Hafıza, aynı zamanda 256’ya yükseltilebiliyor. Android 11 sürümüyle, son dönemin en kral Androidlerinden bir tanesi diyebilirim.

Biraz da fiyatlarından bahsedelim isterseniz, eee anlattık iyi hoş ama bu kadar kaliteyi bir arada sunan bu cihazlar ne kadar?

Cihazın aslında markanın satış tavsiyesi 4.300 TL ancak benim gibi internetten, indirim kovalayarak çok uygun bir fiyata alabiliyorsunuz. Reklam vermiş gibi olmak istemem ama vermiş olayım 🙂 Trendyoldan 3.300 TL’ye anlık sipariş ederek 2 gün içinde bu bebeğe sahip oldum. Iphone’dan aşırı kolay aktarımla tüm bilgilerimi, belgelerimi taşıdım. Yeni nesil telefonlarda aktarım olayı da kesinlikle çok kolay.

Iphone’dan Android’e geçiş zordur gibi düşüncelerim vardı, içerik olarak da ıphone’u anımsatıyor bu arada. Uygulamaları çekmecede toplayabiliyorsunuz. Başta klavyesi çok korkunç gelse de 🙂 Şimdi Google’ın yeni klavyesi sayesinde Iphone formatında Android kullanıyorsunuz hemde tüm o edit programlarının tüm sürümünü. Picsart, Canva, Filmorago vs vs… Ve daha binlercesi. Gram sinirlenmeden, yorulmadan fotoğraflarınızla oynayabiliyorsunuz bunların hepsini sunan, üstelik uygun fiyatlı daha ne olsun yahu!

Birkaç kamera deneyimimi de sizinle paylaşarak veda edeyim madem 🙂

Ben memnuniyetle ve her geçen gün yeni özelliklerini keşfederek devam ediyorum. Tecrübeyle sabit! 🙂

Hilal Dikgöz
Latest posts by Hilal Dikgöz (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 9 Ortalama: 4.9]

Yazar

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir