Vaktin Çocuğu Olmaya Davet

Sevgili dostlar selamun aleyküm, hayırlı geceler diliyorum. Şöyle sahur beklerken, hatta Kadir Gecemizin arefesi olan geceden, biraz sizlerle sohbetlenmeye geldim. Değerli vaktinizi bana ayırırsanıza ne ala, zira tam da konumuz vakit, hani başlıkta dedik ya, vaktin çocuğu olmaya davet diye, sizleri İbnü’l Vakt olmaya davet ediyorum!

Peki nedir bu İbnül Vakt Olmak? 

Kelime manası olarak bakınca ”Vaktin Çocuğu” olmaktır. İbnü’l Vakt kavramıyla beraber size bir diğer önemli kavramı söylemek istiyorum, Ebü’l Vakt. İbnü’l Vakt, geçmiş ve gelecek kaygısından kurtulan ve yalnızca bugünü değerlendirmekle meşgul olan demekken, Ebü’l Vakt, tüm zamanların endişesinden tamamen kurtulan kişi olarak tanımlanabilir. Evet biraz terimsel konuştuğumun farkındayım, kavramlar hakkında kafamızda biraz biraz oluşan bilgilerle aydınlanmaya devam o halde!

Burada İsmet Özel’in güzel bir sözünü sizlerle paylaşmak isterim,

Hayat tasarruf edilmez,

Ya sarf  edilir, ya  da israf.

Günümüzün en büyük problemlerinden biri olduğunu düşünüyorum bu meselenin. Geçmiş ve gelecek kaygısı… Tüm bu kaygıları geride bıraktığımızda zaten hayatımızın daha da yoluna girdiğini göreceksiniz. Hayatımızda her şey yolunda mı? Hatta biz bile? Okurken, beyninizin, kalbinizin bu soruları cevaplandıracağına eminim. 🙂 Şimdii bakalım, kendimizle ilişkimiz nasılmış. Sizinle kendinizle olan ilişkinizi ölçmek için, birkaç madde bırakacağım, kendinizle olan ilişkinizin değerlendirmelerini aşağıda yorumlarda bekliyorum!

Kişinin Kendisiyle Olan İlişkisinin Zayıfladığına dair 6 İşaret!

  • Anlamlandırılamayan huzursuzluk.
  • Kendi ihtiyaçlarını görmezden gelmek.
  • Kendine karşı acımasız, eleştirel, suçlayıcı tavır.
  • Geçmiş ve gelecekte kaybolmak.
  • Hayattan tat alamamak.
  • Tatminsizlik.

Kendimizi sorgulayıp, bazı şeyleri aydınlattıysak, dönelim zamanımızı hakkını vererek yaşamaya. Zamanımızın bilincinde olalım dostlar, en önemlisi içinde olalım. Çünkü zaman, dur durak bilmeyen bir sirkülasyona sahiptir. Dur, yetişemiyorumları dinlemeyen bir seyri sülüktür. Bu sebepledir ki, zamanın çocuğu olacağız! Geçmişin değil. Geçmiş ve gelecek dönenlerin olsun, biz gidenlere İbnü’l Vakt Olmak lazımdır. O halde vaktin çocuğu olma davetimi kabul ettiyseniz, haydi harekete geçiyoruz! 

(Bu kıymetli gecenin hürmetine mazlum coğrafyalarda yaşanan zulümlere,  Filistindeki kardeşlerimize dua edelim. ”Mazlumun dünyasında kıyamet koparken, zalime yatağında rahatlık verme Allah’ım…) 

Hilal Dikgöz
Latest posts by Hilal Dikgöz (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 2 Ortalama: 4.5]

Yazar

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir