Haydi Sende Gel Arkadaşım

Okulum bittikten sonra geçen yıl olduğu gibi bu yılda heyecanla TÜGVA Yaz Kursu’nu bekledim. Diğer arkadaşlarım camiye giderken, ben TÜGVA Yaz Kursu’na gidecektim. Bir gün, arkadaşım camiye gelip gelmeyeceğimi sordu ben de:
“ Hayır, ben TÜGVA Yaz Kursu’na gideceğim.” Dedim.
Arkadaşım neden sürekli buraya gitmek istediğimi sordu. Başladım anlatmaya:
“ Bak arkadaşım, camide bir öğretmen var yaklaşık 3 saat sürüyor. Kur’an-ı Kerim okuyanlar ve cüz bilenler aynı sınıfta. Sadece Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz orada.” Dedim ve bir süre bana baktı ve sordu:

“ Bu güzel bir şey değil mi?”
“ Tabii ki güzel sonuçta yüce kitabımızı okumayı öğreniyoruz. Ama biz çocuğuz, eğlenerek öğrenmemiz daha güzel. TÜGVA Yaz Kursu’nda yaklaşık 5 saat dersimiz var. Ayrıca cüz bilenler ve Kur’an-ı Kerim okuyanlar ayrı sınıflarda. Derslerimizde sadece Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrenmiyoruz. Peygamber efendimizin güzel ahlakını, nasıl ibadet edeceğimizi öğreniyoruz. Dua dersimiz de var. Birden fazla öğretmenimiz var ve hepsi çok ilgililer.” Diye karşılık verdim.
Ve ekledim:

“ Hep dersten bahsettim, şimdi etkinliklerden bahsedeyim; kurs başladıktan birkaç hafta sonra bisiklet turu var. Geçen seneden hatırlıyorum turumuz bittikten sonra yiyecek içecek dağıtmışlardı. Hatta çok sıcak olduğunda itfaiye aracının hortumuyla hepimizi satmışlardı, çok eğlenceliydi. Daha bir sürü etkinlik var tabii ki hepsini anlatamayacağım.”
Arkadaşım aceleyle sordu:
“ Neler vardı?”
Ben de gülümseyerek “ merak ettin değil mi? Okçuluk, futbol müsabakası, penaltı turnuvası, halat çekme, ada turu geçen sene gitmiştim çok güzeldi. Ve bilgi yarışması, yılsonu etkinliği var. Sözlerimi bitirdiğimde arkadaşım:
“ Ben de gelmek istiyorum. Cidden bu kadar güzel olduğunu bilsem daha önce kayıt yaptırırdım.” Dedi.
Ben de karşılık olarak:
“Çok iyi olur, diğer arkadaşlarımıza da anlatalım bence. Onlarda gelirse, çok mükemmel olur.” dedim.
Arkadaşım:
“ Tabi tabi anlatalım. Herkese anlatalım tüm çocuklar gelsin, bu muhteşem okuldan, etkinliklerden onlarda faydalanıp hem öğrenip hem de eğlensinler.” Dedi.
Aramızda geçen bu konuşmayla gerçekten gururlanmıştım. Bu şekilde birilerini anlatıp eğlenerek öğrenmelerine vesile olduysam benden mutlusu yok elhamdülillah. “Ne bekliyoruz, hadi diğer arkadaşlarımıza anlatalım, onlar da TÜGVA Yaz Kursu’na gelsinler.” Diyen arkadaşımın yanına ilerledim.

FURKAN GETMEZ

admin
Latest posts by admin (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Yazar

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir