Hayatında Başrol Ol

Günümüz dünyası son hızla ilerlerken her şeyi yapma isteğimize engel olmakta güçlük çekiyoruz. Her şeyi yapmak isterken her şeyi erteyebiliyoruz. O kadar çok yetişmek istiyoruz ki şu anı ertelediğimizi fark etmiyoruz. Oysa hayat şu anda gerçekleşiyor ve biz bunu genelde unutuyoruz.

İzlediğimiz sahte dünyaların, gülen yüzlerin etkisiyle onlar kadar mükemmel olmadığımızı düşünüp çalışmayı, yemek yemeyi, gezmeyi ve daha nice planlarımızı erteliyoruz. Biz oynayan değil oynayanların izleyicisi olup, geceleri kafamızı yastığa koyduğumuzda biraz daha uzak hissediyoruz kendimizi hayallerimizden, kendimizden.

Her gece yarın böyle başlayacağım dediğimiz gün, dünün aynısı olunca kendimizi daha da yitik hissediyoruz. Oysa bir adım atmakla başlar yaklaşmak, günün güneşin doğumundan önce başladığı gibi.

Biz başlamak için ne yapıyoruz?

Dünden gibi yaşayıp, düşünüp, hissedip, bugünün nasıl bambaşka bir gün olmasını bekleyebiliriz? Bu sadece gerçeklikten uzak olan bir düşün ötesine gidemez.

Genelde güne erteleyerek başladığımız saatlerimiz, ertelediğimiz kahvaltılarımız ve mutsuz suratımızla başlıyoruz. Ertelemekle başlayan günümüzde haliyle güzel duyguları da erteliyoruz çünkü beden, zihin ve ruh olarak biliyoruz ki bizim ihtiyacımız olan şeyler aslında ertelediğimiz şeyler..

Peki biz ertelemeyi nasıl erteleyebiliriz?

Ertelemeyi ertelemek isteyen bireyler olarak kendimize verdiğimiz sözleri tutmalıyız. Zihnimden geçirdiğimiz her planın kendimize karşı yerine getirmemiz gereken bir sorumluluk olduğunun farkındalığı ile hareket etmeliyiz.

Bugünün bizim sorumluluğumuzda ve bizim kararlarımızla şekillendiğinin farkına varmalıyız. Gün içinde durup şu an planlarıma göre hareket ediyor muyum, diye kendimizi yoklamak bu anlamda etkili bi yöntem olacaktır.

Günün sonunda plandığımız güne hissettiğimiz yakınlık, içsel huzurumuzla mutlaka desteklenecektir.

Ertelemediğimizde kendimize olan güvenin arttığını, az ile başlayan şeylerin çoğaldığını göreceğiz.

Ve en önemlisi kendi hayatımızı ertelemeyeceğiz, sahnede biz olacağız.

Sonra söylerim dediğimiz sözler, sonra toplarım dediğimiz yatağımız, sonra sarılırım dediğimiz sevdiklerimiz, sonra değiştiririm dediğimiz işimiz değil şimdi yaptıklarımızla ve şimdinin tadını çıkardığımız hayatları zamanında ve yapmış olmanın huzuruyla yaşayacağız.

Ve iyi ki hayatımızı şimdi, sahneden yaşayacağız.

Berfin TETİK
Latest posts by Berfin TETİK (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 2 Ortalama: 5]

Yazar

  • Berfin TETİK

    Merhaba Berfin Tetik, 25 yaşındayım. Psikolojik Danışman ve Rehberim. Okumayı çok seviyorum, yazmaya çabalıyorum.. Yazılarımda ruhunuzdan bir şeyler bulmanızı diliyorum.. Sevgiyle kalın..

Berfin TETİK

Merhaba Berfin Tetik, 25 yaşındayım. Psikolojik Danışman ve Rehberim. Okumayı çok seviyorum, yazmaya çabalıyorum.. Yazılarımda ruhunuzdan bir şeyler bulmanızı diliyorum.. Sevgiyle kalın..

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir