Cumhuriyet Demek

Cumhuriyet nedir?

Her karış toprağına kanlarımızı akıttığımız, uğruna şehitler, gaziler verdiğimiz ve ilmek ilmek elde ettiğimiz vatandır. Destanlarla yaşattığımız ve yaşatacağımız bu vatan kolay kazanılmadı kolay da kaybedilmeyecektir.

Cumhuriyet dediğimiz şey; başımıza olumsuz bir durum geldiğinde suçu birbirimize atıp kopmak değil, her ne durumda olursak olalım milli birlik ve beraberliğimizi korumaktır. Tıpkı her milli mücadelemizde olduğu gibi.

Yeri geldiğinde bebeğini beşikte bırakıp cepheye koşan Nene Hatun, yeri geldiğinde iman gücüyle 275 kiloluk mermiyi kaldıran Seyit Onbaşı, bazen de göğsünü gere gere şehadete gözünü kırpmadan yürüyen Ömer Halis Demir olmak gibi.

Vatan sevgisiyle yanıp tutuşmak gibi. Daha nice Nene Hatun’lar, Seyit Onbaşı’lar, Ömer Halis Demir’ler yetişerek neslimizi devam ettirecek olmamız gibi.

Bu vatanın evladı olmak; 15 Temmuz’da tankların altında şehadet getirip şehit olmaktır. Elde bayrak dilde tekbir meydanlara koşmaktır. Mücadele ruhunu bir an olsun bırakmadan iman ve inançla vatan diye haykırmaktır. Cumhuriyet’in 100. Yılında böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duymaktır.

Dile kolay bir tarih: 100. Yıl…

Dillere destan olan bu tarih

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”

dedirtiyor hala. Şüheda fışkıracak olan her karış toprak mücadelelerle gelen zaferi hatırlatıyor. Her yürekten “Yaşasın Cumhuriyet!” nidaları yükseliyor. Cesaretle dolu olan bir millete egemenliği veren Ulu Önder ve vatan aşkıyla son nefeslerini veren aziz şehitlerimiz büyük bir gururla anılırken, aradan geçen onca zamana karşı bağrında aynı mücadele ruhunu taşıyan yüreklerin var olmasıyla bu vatan hep yaşayacaktır.

Şüphesiz hepimizin de Cumhuriyeti yaşatmak gibi önemli bir görevi var. Değerlerimize sahip çıkmak, uygarlıkla ilerlemek, vatanımızı korumak… Her daim bayrağımızın dalgalanmasını sağlayarak bizden sonraki nesillere bu cennet vatanı bırakmak.

Tıpkı Ulu Önder Mustafa Kemal’in dediği gibi:

“Benim naçizane vücudum bir gün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

admin
Latest posts by admin (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Yazar

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir