Ben de Varım

Ey bu vatan için toprağa düşmüş Mehmetçik… Ey şu yüksek tepenin bulutlara karışmış zirvelerinde bayrağım gibi kıpkızıl kanlara boyanarak ölümü isterim diyen Mehmetçik…Sen vatanı kurtaran kahramansın. Anaların sinesindeki duasın. Gelinlik kızların hayali, düşmanın baş kahramanısın. Cepleri boş, hep yarı aç, giysileri yalın kat, Asım’ın Nesli… diyorum ya… Nesilmiş gerçekten ;Çiğnetmedi bu vatanı, çiğnetmeyecek te. Son bir umut vardı Ali’nin, Ahmet’in, Mehmet’in… içinde son bir cesaret… Her biri içmişti şehadet şerbetini. Korkusuzca Kazandınız bu vatanı…

Haykırışınızla inlettiniz dağı, taşı… Kafa, Göz, Gövde, El, Kol, Parmak, Çene, Ayak…Yağıyordu etrafa o an sağanak sağanak… “Gömelim Gel Seni Tarihe” desem sığmaz ki Mehmetçik. O secde olmasaydı asla Dünya da eğilmezdi bu başlar. Değdirme kirli ayakları, Vatanın tertemiz toprağına, Orada ölümsüzleşen şehitlerimiz vardır. O toprak ki sıradan bir kara parçası değil ki… Bedeli canla, başla ödenmiş. Belki bir annenin isyan çığlığı, Vatana   Millete bu Toprağa kurban olsun diyen bir babanın sevinç gözyaşları. Belki bomba seslerinden hıçkırıklarını duyamayan köşeye öylece sinmiş bir kız çocuğu. Onu güvende hissetmesini sağlayacak bir annesi yok belki, Onu koruyup kollayacak bir babayı hiç görememiş belki, O sevgiyi, mutluluğu, sevinci yaşayamayan tek amacı Vatan, Millet olan binlerce Anne onbinlerce Babalar ve kocaman yürekleri olan Mehmetçikler. Küçükten büyüğe hepsi aynı amaçtalar. İşte böyle ödenen bu Vatan bizlere emanettir. Bu emaneti, Vatana aşık nesillerin omuzlarında yükselt. Yükselt ki istiklal ufkundaki şah damarında dolaşsın bu sevda. Kalemler yazsın artık satırlara; “Savaş, Kan kokusu değil, kahramanların derin aşklarını, koskocaman hasretlerini içinde saklayan yürekleri vardır.” diye. Satırlar konuşsun artık, Mehmetçiğin Ay ışığını gözlerken yanaklarının çukurundaki tebessümün yuva yaptığını.

Toprağı toprak yapan, üzerindeki kandır, kan kokusu degil. Toprak eğer uğrunda ölen varsa Vatandır. Bu Vatan Sahipsiz Değil.

Savaş illa Topla Tüfekle olmaz. Bu gün hepimiz Mehmetçiğiz. Mesleğiyle, ilmiyle, kitabıyla, kalemiyle, fikriyle, her şeyiyle… Vatan, Millet, Din söz konusu olduğunda “BEN DE VARIM” diyebilenlere NE MUTLU… selametle ?

Hamide TOPCU
Latest posts by Hamide TOPCU (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 3 Ortalama: 4.3]

Yazar

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir