16 Şubat Efsunkâr Gün

Günlerden Salı, 16 Şubat… Efsunkâr bir gün, içimiz kıpır kıpır, kışa olan özlemle haftalarca beklediğimiz birine kavuşmuşçasına heyecanıyız. Gözlerimiz her zamankinden daha parlak, burunlarımız kıpkırmızı, etrafımız beyaza bürünmüş adeta. Herkes dışarı çıkmak için bir hayli heyecanlı, kışlıklara kaldırdığımız eldivenler, bereler, montlar giyilmeyi bekliyor, telefonlar her zamankinden daha çok çalıyor, kartopu oynamak için teklifler geliyor.

Dışarıya adımımı attığımda yükselen çocuk, kahkaha sesleri, sağdan soldan gelen, havada uçuşan kartopları o eşsiz soğuğu ısıtan samimiyet ve sevgiyle ilerliyorum. Ellerim, ayaklarım buz tutmuş şekilde yürüyorum. Her sene olduğu gibi esnafımız dükkân önlerine koskocaman kardan adamlar yapmayı unutmamış. Tabii, yokuşlarda leğenlerle kayanlar… Hasret kalmışız böyle mutluluklara.

Varacağım yer TÜGVA ailesi. Birçok gencin evi, sıcacık bir çay, samimi bir sohbet, e tabi TÜGVA ailesi de çok heyecanlı, herkes gibi bazılarımız çay, kahvelerini alıp eşsiz manzaraya karşı kitaplarını okuyor, bazılarımız mini sohbetler yapıyor, bir kısmımız ısıtıcının eşiğinde bu havaya alışmaya çalışıyor. Bir de hepimizin buluştuğu bahçemiz var tabi, eldivenini alan, botlarını giyen, heyecanla bahçeye adımını atıyor. Sevgili Başkanımızdan gelen gizli gizli kartopları, sıcak gülüşler, bu eşsiz beyazlığı değerlendiren hocalarımız güzel kareler peşinde. Peki ben ne yapmaktayım? TÜGVA’nın kardan bebeği diye adlandırdığımız bir bebek kardan adam yapmaktayım. Minik gözleri, elleri ve ayakları olan yeni üyemiz… Samimi bir mutlulukla, dostça kıpkırmızı burnumuzla, donmuş ellerimizle vakfımıza koşmaktayız ve ellerimizi ısıtıcımızın yanında buluşturup, şükür deyip günümüzü en güzel şekilde bitiriyoruz.

Semiha Kılıç
Latest posts by Semiha Kılıç (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 7 Ortalama: 4.9]

Yazar

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir