Sevmek merhameti doğurur, merhamet insanı yoğurur

Nice şairler doğmuş, nice yazarlar gelmiş geçmiş bu hayattan. Nice alimler, dervişler.. Hepsinin bir ortak yanı aşk ile meşk olmuş hayatlar. Kimi kaleme almış kimi içten içe yanmış kimi bu yolda yolla bir olmuş. Hepsinin yüzünde tatlı bir hüzün, buruk bir kalp ve o kalpler de doyumsuz olan aşk!

İnsan her şeye aşık olabilir. Bir çiçeğe bile aşık olabilirsiniz belki de bir kelebeğe! Aşkı sınırlandırmak yoktur aşığın gözün de. Merhamet olan her yürekte aşkı bulabilirsiniz. Bir çocuğu düşünün anneye aşık, oyunlara aşık. Öyle ya aşk çok geniş bir kavram ki aşka aşık olan insanlar vardır sevmenin yüceliğine ulaşan.

Sevebilen hiçbir insandan korkmayın. İşin aslı sevmekten korkmayın. Çünkü aşk ile meşk olmuş bir kalp, hem yolcu olur hem yol. Siz hangisi olmak isterdiniz? Yol mu ,yoksa o yolda garip bir yolcu mu? Yollar bitmez lakin nefes aldığımız müddetçe nefes olmak ta gerekmez mi?

Bir kırgın kalbin yüzün de tebessüm olmak inanın hiç zor değil. Hiç sorgusuz bazen yaşlı bir teyzenin yanından geçerken tebessüm ediyorum hafifçe, nasıl güzel gülücük olarak dönüyor benim çehreme. Değil midir ki tebessüm etmek yüzün sadakası? O zaman çok zor olmasa gerek temiz kalpler de yer olmak yer bulmak. Öyle kalpler vardır katran bağlamış gün yüzüne çıkmayan yüzlerine hüzün bile yakışmayan! Hüzün bile yakışır sevebilen her insanın yüzüne. Yeter ki sevin. Unutmayın dememiş miydi efendimiz ‘sevebilen her kalpteyim’ diye. Sevmek merhameti doğurur, merhamet insanı yoğurur yolcu iken yol olur.

Basit bir kavram olarak gördüğümüz de aşkı, aşka aşık olanı düşünün. Düşünün ki duygu körlüğüne izin vermeyin hayatınız da. İnanın zor değil, olmaz hiç değil. Bu dünya da sevdiğimiz kadarız fazlası yok. Bir izim olsun yüzler de tebessüm olayım. Bir kalemim olsun dilediğimce duygularımı yazayım.

Sevebilen her kalbe selam olsun…

Emine Deniz BULUT

admin
Latest posts by admin (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 9 Ortalama: 4.3]

Yazar

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir