Ne yapıyor gençler bu TÜGVA’da

Başlıktan da anlaşıldığı gibi TÜGVA’da gençler ne yapıyor? Orada vakitlerini nasıl geçiriyorlar?, faydalı mı?, gençliğe bir getirisi var mı? Para kazanıyorlar mı? İş imkanı olacak mı? Gibi soruları merak ettiğinizi duyar gibiyiz. 

Bazen ebeveynlerinin zoru ile, bazen arkadaşının merakı ile bazen de yoldan geçerken gördüğü tabelayı merak ederek gelir gençler TÜGVA’mıza. İçeride olup bitenleri anlamayı çalışır, kah sorar, kah soramaz, hatta ön yargıları bile vardır. Gidiyorum, acaba! diye, ebeveynler merak içindedir, çocuklarım nereye gidiyor diye!

Evet dostlar, içeriden en yetkili ses olarak kısaca anlatmak isterim gençlerin orada ne yaptığını.

TÜGVA, Türkiye’nin 81 ilinde, 500 den fazla ilçesinde kurulmuş bir gençlik gönüllülük hareketidir. Türkiye’nin hemen her yanında dertli, inançlı ve vatansever gençler tarafından oluşturulmuş, devletinin, milletinin yanında, geçmiş medeniyetimiz ile geleceğimiz arasında köprü pozisyonunda olan dertli gençler topluluğudur.

TÜGVA’lı gencin bir derdi var!

TÜGVA’lı gencin bir derdi vardır. Önce kendini yetiştirmek, sonra etrafına ışık saçmak ister. Bilir ki talip olmadan, talep edilmez. Önce talip olur, talep edilmek için. Sorumluluğa, düşünmeye, sorgulamaya, okumaya, araştırmaya ve neticelendirmeye talip olur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!” dizelerinde belirttiği,

Necip Fazıl’ın “zaman bendedir ve mekân bana emanettir! “ şuurunda olmak için “kim var! ” diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan, fert fert “ben varım! “ dizelerinde belirttiği gençlerden bahsediyoruz.

TÜGVA, tüm değerlerine sahip çıkan, kendinden olanı seven, ötekine saygı duyan, bütün uyuyanları uyandırmak için yalnız kendisinin uyanık olmasını dahi yeterli gören, kendini bilen, bilime adanmış, sportif, hareketli, ahlaklı ve dindar bir nesil için çabalıyor.

TÜGVA’da gençler, dedesinin İstanbul’u fetih hayali kurduğu yaşta sorumluluk alır ve hakkın ve hakikatin bayrak taşıyıcılığını yapar.

TÜGVA’da projeleri gençler düşünür, gençler üretir, gençler uygular. Bu memleketin çocukları yönetir, bu memleketin gençliğidir, arkadaşlarına faydalı olan. Gece gündüz uyumadan, mesai mefhumu gözetmeden, herhangi bir ücret ya da dünyalık beklemeden koşar, koşar ama yorulmaz. Bilir ki en büyük zenginlik kafasını yastığa koyduğunda duyduğu vicdan rahatlığıdır.

Ve iyi bilir TÜGVA gençliği, alemlerin Rabbi yüce Allah tarafından kendisini yöneltilecek “gençliğini nerede harcadın?” sorusuna en iyi cevabı vermek için bir biri ile adeta yarışır.

Velhasıl kelam, TÜGVA iyi bir yerdir, faydalıdır, iş garantisi vermez ama iyi bir insan olma garantisi verir, para kazanmaz ama kazananlardan daha mutlu olabilir. Gençliğe hem dünyasında, hem ahiretinde getirisi olur. Anne, baba ve ölmüşlerinin ardından Fatiha okutacak hayırlı evlatlar yetiştirir. Boş vakti olmaz, vakti dolu ve faydalıdır. 

Şimdi gençliği, şehrinde en yakın TÜGVA’ya bir çay içmeye davet ediyorum. Kahvenin hatırı kırk yıllıktır ama çayın hatırı paha biçilmezdir bizim dostluğumuzda. Gelin bir çay içelim, tanış olalım, tanımak sevmektir.

Ubeydullah Göktekin
Latest posts by Ubeydullah Göktekin (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 2 Ortalama: 4]

Yazar

Ubeydullah GÖKTEKİN

Ubeydullah GÖKTEKİN (Hep düşünür, bazen yazar..) TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir