Bir Sosyal Hizmetleri Uzmanından

Geleceğin sosyal hizmet uzmanı olarak ele alacağım ilk konu tabi ki de bu olmalıydı:

Bilmiyorum siz de farkında mısınız? Benim en çok korktuğum şeylerden birisi  çocuklarımızın kültürün yok olduğu bir toplumda yaşaması. Tutturduk bir teknoloji gidiyoruz ama nereye gidiyoruz kimse sorgulamıyor. Bakıyorsun akşamın en güzel saatleri anne baba açmış televizyonu bilmem ne dizisi. Konusu da eşini aldatan, hovardalık yapan adamın hayatı ya da fakirlerin hor görüldüğü zenginlerin el üstünde tutulduğu. En önemlisi de o evde 7-8 yaşlarındaki çocuk da onu izliyor.  Sonra ne mi oluyor? O çocuk o hovarda adamı özeniyor çünkü babanın yaptığı gündüz çalışmak akşam televizyon başında oturmak ama o adam öyle mi? Peki ya geçmişimizin kız çocuklarına ne oldu. Hepsi tek tek yok oldu. Çoğunda ne edep ne adap kaldı. Ona annelik yapan kadından utanır hale geldi. Niye annesi oradakiler gibi değildi çünkü.  Peki tek suçlu çocuklar mı? Asla değil, sen akşamın en güzel saatinde çocuklarınla sohbet etmek yerine televizyon açarsan, sen anne babana hal hatır sormak yerine dizi izlersen bu hayata alışmak zorunda kalırsın.

Demem o ki; artık sadece eski bayramları özlemiyoruz, eski aileleri de özlüyor.  Babaannemin evini hep çok sevmişimdir mesela. Hafta sonu giderdik sekmen dediğimiz tahta taburesinin üzerinde dokuz taş oyunu vardı hep beraber onu oynardık. Kuzine de kaynayan ibriğinin sesi de onunla yok oldu bizim o neşemizde. Yine toplanıyorlar bir arada ama beden olarak,  bir beden olarak eksiğimizde var ama biz o neşeyi o huzuru var eden insanların torunlarıyız.

Sevgili yaşıtım, yazdıklarım sana tanıdık geldi dimi? Bahsettiğim 7 yaşındaki çocuklardan biri de sensin aslında ya da bir arkadaşın. Senin anne ve baban büyüklerinin elleri cebinde gezmezdi saygıdan.  Ama sen çok rahat bir şekilde bacak bacak üzerine atıyorsun. Çünkü televizyonda öyle gördün, çünkü bu artık senin için normal. Bunun saygısı mı olur diyorsun belki. Olur kardeşim bu yazılı olmayan bir kuraldır, bu bizim atalarımızdan böyle gelmiştir.  Senden küçük bir ricam var. Bu akşam televizyon izleme, telefonda sosyal medya da gezme. Otur bir kitap oku, ara bir dostunu sohbet et, anne babana çocukluğunu, anılarını sor. Sana asla televizyon izleme demiyorum ama kültürümüzü yok eden dizileri izleme. Unutma! Sen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘umudum gençliktedir’ dediği gençsin, başaramayacağın hiçbir şey yok. Gel ömrünün en güzel çağlarını ziyan etme.

admin
Latest posts by admin (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 9 Ortalama: 4.6]

Yazar

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir