Anneme ve Anneliğime

Rahmine bir zerre olarak düştüğüm an itibari ile aldığı nefesi benimle paylaşan üşümemden terlememe, hüznümden sevincine, parmak uçlarımın soğukluğundan ateşleneceğime kadar bilen sesimin tonundan sevincimi, gözümdeki buğudan derdimi anlayan her şeyimi konuşabildiğim en büyük hatalarımın karşısında dahi tek esirgeyenim.

Yokluğu ihtimalini düşünemediğim dünyadaki cennetim annem…

İşte şimdi tam da “Anne olunca anlarsın.” dediğin  seni en derinden anladığım yerdeyim. Artık biliyorum dünyadaki saadetin evladının gözünün ardındaki ışıltıda olduğunu…

O iyi olursa iyi olabileceğimi, onun bir derdi varsa kendimi dahi ikinci plana atabileceğimi. Ne büyük nimet ve ne çetin bir imtihan aslında. Bir erik fidanı dikiyorsun bahçenin en güzel yerine ve en verimli toprakla beziyorsun köklerini. Suluyorsun, yabani otlardan arındırıyorsun, haşere zarar vermesin diye ilaçlıyorsun..

Günbegün filizlenemesine şahit olduğun erik fidanı günü gelip meyve veren ağaca dönüştüğünde “Ben onca emek verdim, uğraştım. Toprağını sevgiyle suladım. Senin verdiğin meyveye bak: renksiz, ekşi, sert..” diyemiyorsun.

Toprağın altına bıraktığın ufacık çekirdeği meyve veren ağaca çeviren Rabbin istese tadına doyamayacağın bir meyve de verirdi hâlbuki..İşte imtihan tam burasa başlıyor. Hz Nuh’un ki gibi Hz İbrahim, Hz Yakup’unki gibi..

Öyle bir imtihan ki seni yaratan, yarattıklarına duyduğu merhametin sadece zerresini veriyor sana. Evladına merhametli olabilesin diye. Ve diyor ki:

Sen merhamet et, emanetime ihanet etme, sen onun dünyadaki cenneti ol o da senin cennet meyven… Ama unutma! Merhametlilerin en merhametlisi benim! İstersem Mısır’a sultan ederim, istersem tufanda helak ederim.. Yani neticeyi yaratmak benim elimde… İmtihanın böylesine çetin olduğu,günahın böylesine normalleştirildiği, evlatlarımızın uçurumun kenarında pamuk ipliğine bağlı olduğu bu çağda dua dua yakarmaktan, merhameti verenin merhametine sığınmaktan, emaneti verene, emanetin selameti için göz yaşı dökmekten ve sonuç her ne olursa olsun yarattığı neticeye de razı olmaktan başka çare yok…

Duamız ve ümidimiz bâki, zannımız; bir bakmışız Mevla dünyada cenneti yaşatmış üzere olsun…

Selam ve dua ile…

Firdevs MUTLU
Latest posts by Firdevs MUTLU (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 4 Ortalama: 5]

Yazar

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir