Kucak Dolusu Samimiyet

Selamlar sevgili dostlarım, gecemiz hayr, sohbetimiz samimiyetli olsun inşallah. 

Bu gece size vakıf güncelerinden bir kuple ile geldim. Evet! Bugün Nisan 2, Cuma günüydü. Laf aramızda haftanın kapanışını vakfımızda yapmanın lezzeti bir başka yahu. Her cuma seher vaktinde buluşup, akşamın karanlığında tamamlıyoruz günümüzü. Yine bir seher vaktinde buluştuk ve güneşi vakfımızda doğurduk. Güne, camide sabah namazı hemen ardından tesbihatla bomba gibi giriş yaptık. Zaten dostlarla başladığın bir günün başka bir şekilde olması söz konusu bile değildir. Gün aydınlanıp, gerçek hayata kavuştuğumuzda proje çalışmalarıyla devam ediyoruz dakikalara. Heyecanla, samimiyetle hazırladığımız, hazırlandığımız Kitap Kahve Projemiz… Heyecanlıyım yahu! 🙂 Öğle saatlerine dek proje çalışmalarını sürdürüyoruz. Artık vakfımız normal kalabalık vakitlerine de kavuşmuş oluyor. 

Gelgelelim benim bu gece sizinle sohbetimin asıl sebebine. Eee sebebi ziyaretimiz malumunuz, Ramazan geliyor! Her yıl garip, tarifsiz bir heyecanla karşılıyoruz Ramazan’ı. Mübarek üç aylar, Recep, Şaban’ı yol ediyor, Ramazan’a kucak açıyoruz şu günlerde. Tatlı Ramazan ayı telaşları, içimiz kıpır kıpır, gönüllerimiz huzur dolu. Bizde vakıf olarak kapılıyoruz bu tatlı heyecana. Her sene olduğu gibi bu senede yürüttüğümüz Ramazan Gıda Paketi ve Sen Kardeşine Ekmek Ol Projelerimizle karşılıyoruz Ramazan’ı. Paylaşımlar, dostlara bolca mesaj, telefon çağrılarıyla Ramazan Paketi toplama çabalarımız 🙂 İnanın insan ömründe bir kez yaşamalı bu heyecanları. Dışarda Ramazan Paketleri çalışmalarıyla meşgul olurken, elbette içerde de yapıyoruz bir şeyler. Sanmayın ki boş duruyoruz, asla 🙂

Ekip olarak toplandık yine bir masanın başına, ellerimizde makaslar, kalemler, renkli fon kartonları, Ramazan’a Hoş geldin diyoruz. Kimimiz kesiyor, kimimiz yazıyor, kimimiz duvarlarda yer arıyoruz bu parçalara. Tatlı telaşlar, hoş sohbetler, çaylar eşliğinde tamamlıyoruz günümüzü. Gönüllerimiz rahata eriyor, sabahın seher vaktinde uyanmanın mahzunluğuna kapılıyoruz doğrusu. Hafif aralık gözlerle birbirimize bakmaya başlıyoruz. Velhasıl kelam biz Ramazan’ı hoş karşıladık. Hazırız sevgili Ramazan, hoş gel, dualarımızın kabul olunacağı, af olacağımız umuduyla gel, hastaların şifa bulacağı, dertlilerin deva bulacağı, başarılı olacağımız inancıyla gel! ”Nefsimizin arındığı, onu berraklığa erdirmenin en güzel üsluplarından biri olan oruç ibadetimizi hakkıyla yerine getirenlerden olmak duasıyla.”

Sizi muhabbetin kucağına bırakıyorum dostlarım, sevgi ve muhabbetle kalalım… 

Hilal Dikgöz
Latest posts by Hilal Dikgöz (see all)
Bu yazıyı oylar mısınız?
[Toplam: 5 Ortalama: 4]

Yazar

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir